ja_mageia

Visites guiades
Des de l'Ajuntament de Rajadell oferim la possibilitat als nostres visitants de redescobrir una vila amb uns encants propis de l'época medieval. A la visita podem veure els diferents indrets medievals del poble: places, racons, pinacoteca museu, església i el seu castell, que s'enlaira al bell mig de la vila.
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
Inici Viure Entitats i Associacions Els Morterets
Els Morterets Imprimeix Correu electrònic
Fotografies d'actuacions dels Morterets a diferents èpoques i de l'escut de l'entitat

Cap de colla: Valentí Calvet
Cal Maginet, s/n. 08256 Rajadell
Telèfon: 93 836 90 45 | Fax: 93 873 43 23

Història dels Galejadors de Rajadell- Els Morterets

Els Morterets és la secció de trabucaires que l’any 2002 s'ha incorporat al grup de Bastoners de Rajadell. Tot i la seva incorporació recent, els trabucaires sempre havien estat molt vinculats al folklore local del poble de Rajadell i actuaven sobretot per Pasqua (despertaven el veïnat i acompanyaven els caramellaires) i en les processons de Sant Isidre (patró dels pagesos) i de Corpus.

Els programes de la Festa Major de Rajadell del 1904-1905 ja anunciaven actuacions dels Morterets.

L'origen del nom el trobem en les armes que portaven els trabucaires antigament, molt similars a un trabuc i anomenades morterets.

Els anys quaranta, els trabucaires de Rajadell van tenir un accident quan manipulaven la pólvora que feien servir en les seves actuacions. Hi va haver ferits, i a causa d'aquest fet es va deixar de trabucar.

Recentment, els 16 membres dels Morterets han recuperat de l’oblit un dels actes més arrelats de Rajadell tot reprenent el costum de galejar per les festes del poble. Sant Sebastià és el patró dels trabucaires.

 

 

Ajuntament de Rajadell. C/ Major, 3. 08256 Rajadell
Telèfon/Fax: 93 836 80 26. E-mail: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la . NIF: P0817700H
 
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
¿Es bo el turisme per Rajadell?
 
Bàner
Bàner