ja_mageia

Visites guiades
Des de l'Ajuntament de Rajadell oferim la possibilitat als nostres visitants de redescobrir una vila amb uns encants propis de l'época medieval. A la visita podem veure els diferents indrets medievals del poble: places, racons, pinacoteca museu, església i el seu castell, que s'enlaira al bell mig de la vila.
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
Inici Turisme i Oci Llocs d'interès Molí d'oli
Molí d'oli Imprimeix Correu electrònic
Diferents fotografies de l'exterior i interior del Molí d'oli

Aquest és un dels exemplars de molí d’oli de pedra que encara està en funcionament en l'actualitat, i per tant és un dels pocs molins d'oli tradicionals, a Catalunya, que continuen treballant. És situat al barri dels Molins i pertany a una cooperativa.

L'origen del molí es troba en una agrupació de pagesos, que primer construïren un magatzem, al barri de l'Estació, i després el molí d'oli, l’any 1922-23. Davant la necessitat de no fer un llarg camí per portar a moldre les olives a d’altres llocs, es va comprar una premsa que funcionava amb força animal i, més tard, es va substituir per una premsa hidràulica. Amb el temps, s'hi introduïren dos corrons per poder moldre més ràpid. El 1956 una forta glaçada va matar les oliveres i es va concedir permís per comprar olives fora del municipi.

Aproximadament s'obtenia el 20% del pes de les olives en oli, és a dir, que de 100 kg d'olives s'obtenien 20 litres d’oli. Els pagesos portaven les seves olives al molí i pactaven el pagament d’un jornal amb els treballadors.

El procés de treball pràcticament no ha variat i es pot veure actualment, fet que suposa un gran interès. Durant el mes de desembre es realitza la collita de les olives, i tots els dissabtes del mes de gener i de febrer s'obre el molí al públic per a la venda d'oli d'oliva verge de primera premsada en fred.

Cooperativa Agropecuària de Rajadell
Tel. 93 836 90 26 (només en temporada de fabricació i venda d'oli).

Per a qualsevol altra informació sobre el molí d'oli, podeu posar-vos en contacte amb l'Oficina de Turisme de Rajadell al telèfon 93 836 82 54.

Oficina de Turisme. L'Estació s/n. 08256 Rajadell
Telèfon: 93 836 82 54. Fax: 93 836 80 26. E-mail: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la . NIF: P0817700H
Ajuntament de Rajadell. C/ Major, 3. 08256 Rajadell
Telèfon/Fax: 93 836 80 26. E-mail: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la . NIF: P0817700H
 
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
¿Es bo el turisme per Rajadell?
 
Bàner
Bàner