ja_mageia

Visites guiades
Des de l'Ajuntament de Rajadell oferim la possibilitat als nostres visitants de redescobrir una vila amb uns encants propis de l'época medieval. A la visita podem veure els diferents indrets medievals del poble: places, racons, pinacoteca museu, església i el seu castell, que s'enlaira al bell mig de la vila.
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
Inici Turisme i Oci Llocs d'interès Altres punts d'interès
Altres punts d'interès Imprimeix Correu electrònic
Fotografies de: Lledoner de l'estació, Cal Dalmau, Capella de la Verge dels Àngels a la Masia Noguera

Un dels altres punts d’interès destacables és el lledoner de l'Estació, arbre monumental i tot un símbol del poble, situat just al costat de l'estació de ferrocarril, que arribà entre els anys 1859 i 1861.

L'església de Santa Maria de Monistrolet de Rajadell, que es troba situada estratègicament al peu de l'antic camí ral (antigament via romana) que comunicava Manresa amb Calaf i Lleida. Per això aquesta església es construí sobre el que probablement havia estat un monestir romanovisigòtic. És obra majoritària, però, dels segles XVII i XIX.

Altres esglésies o capelles destacables són la de Sant Amanç (situada dins el recinte de la gran masia de can Viladés), que conserva un absis romànic (segle XII), i la capella de Santa Llúcia del mas Forn (també dins un mas). Aquesta última havia estat un monestir que durant l'edat mitjana aplegava un grup de monges que seguien la regla de sant Agustí.

També cal fer esment de les esglésies de Sant Simeó de Centelles (restes del segle XI), Sant Salvador de Valldòria (datada del segle XIII), Sant Salvador de Vallformosa (construcció actual neogòtica, situada al costat de la masia can Servitge), Santa Magdalena de l’Oliver (segle XVI) i Sant Miquel de Massana (segle XVII).

Els masos constitueixen, en algun cas, conjunts d’un gran interès arquitectònic i històric; hi ha més de 22 masies que tenen un origen medieval comprovat documentalment.

Can Gallifa (masia Noguera) presenta un conjunt arquitectònic modernista molt interessant, amb jardins i edificis d’inspiració neogòtica i neoclàssica, obra de l'arquitecte manresà Alexandre Soler i March.

També cal destacar cal Dalmau. En els anys anteriors a la fil·loxera l'amo d'aquest mas decidí construir un edifici que havia de ser una colònia agrària, amb habitatges per a 36 famílies de parcers. L'impressionant edifici, d'aspecte monacal, mai no s'arribà a utilitzar.

Cal considerar els elements representatius del que actualment s'anomena arqueologia industrial: testimonis de l'activitat industrial d'altres èpoques, a Rajadell bàsicament d'àmbit rural. Alguns exemples en són els forns d'obra, les teuleries, les sínies i els molins.

Les tines són un altre element present en tots els masos, i les més de 306 tines localitzades són una mostra de la importància que havia tingut el conreu de la vinya i l'elaboració del vi al municipi.

Oficina de Turisme. L'Estació s/n. 08256 Rajadell
Telèfon: 93 836 82 54. Fax: 93 836 80 26. E-mail: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la . NIF: P0817700H
Ajuntament de Rajadell. C/ Major, 3. 08256 Rajadell
Telèfon/Fax: 93 836 80 26. E-mail: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la . NIF: P0817700H
 
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
¿Es bo el turisme per Rajadell?
 
Bàner
Bàner