ja_mageia

Visites guiades
Des de l'Ajuntament de Rajadell oferim la possibilitat als nostres visitants de redescobrir una vila amb uns encants propis de l'época medieval. A la visita podem veure els diferents indrets medievals del poble: places, racons, pinacoteca museu, església i el seu castell, que s'enlaira al bell mig de la vila.
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
Inici Turisme i Oci Festes i Tradicions Novembre
Novembre Imprimeix Correu electrònic

Primera setmana de novembre. Castanyada.

Fotografia d'unes castanyes

Durant tot el dia 31 d’octubre se celebra la Castanyada de Rajadell, amb l’organització de diversos actes. La Sala del nucli antic acull espectacles com teatre, un sopar popular, ball de nit, representacions teatrals, etc.

Les castanyes i els panellets acompanyen la festa i endolceixen la jornada.

Primer cap de setmana de novembre: Vuitena i última prova de la Volta BTT Anbaso.

Fotografia de la Volta Ciclista BTT Anbaso

La Volta Anbaso és una volta ciclista en BTT que es celebra a les comarques de l’Anoia, Bages i Solsonès (d’aquí ve el seu nom) des del primer diumenge de juliol fins a l’últim d’octubre o primer de novembre.

Es realitzen proves d’uns 20 a 30 km. en els municipis de Sant Pere Sallavinera, Sant Salvador de Guardiola, Castellfollit del Boix, Aguilar de Segarra, Súria, Fals, Sant Vicenç de Castellet i Rajadell. A Rajadell té lloc l’entrega final de premis a la Sala i un esmorzar.

Segon i tercer cap de setmana de novembre. Festa Major de Sant Iscle i Santa Victòria.

Activitats de la Festa Major de Rajadell

Ens explica la història que el 17 de novembre de l’any 303 els joves màrtirs Iscle i Victòria foren assassinats en un pati d’una presó de Còrdova. A l’Iscle li van tallar el cap i a la Victòria li van llançar fletxes fins a matar-la, en un acte contra la religió cristiana.

La veneració d’aquests sants a Rajadell es troba documentada el segle XIX, ja que des del 1814 les seves relíquies han estat venerades pels habitants del poble, entregades pel monestir dels benedictins de Breda als senyors del terme de Rajadell, els Pignatelli. Van ser col·locades en un reliquiari a l’església parroquial pel bisbe Torres el 1901, i durant la guerra civil van desaparèixer.

Rajadell, en aquesta data del mes de novembre, celebra la seva Festa Major, ja que Sant Iscle i Santa Victòria són els patrons del poble i són venerats a l’església parroquial del Nucli Antic.

Durant el segon cap de setmana de novembre se celebra el tradicional Concurs de Pintura Ràpida Lluís Solernou i el Concurs de Pintura Ràpida Infantil Venanci Vers, que des del 1970 aplega més d’un centenar de pintors d’arreu, de totes les edats, alguns dels quals molt reconeguts.

Els tres primers premis d’aquest concurs es queden al poble, concretament a la Pinacoteca-Museu, on es poden veure més de cent quadres d’estils i perspectives del municipi molt diferents.

Durant el tercer cap de setmana de novembre se celebren els actes de la Festa Major. El pregó d’obertura, balls i concerts de gran qualitat, actuacions infantils, teatre, conferències, etc., en són alguns exemples. Un programa ampli i variat, que farà reunir els habitants de Rajadell i la gent de la rodalia en un ambient festiu molt agradable en plena tardor.

Oficina de Turisme. L'Estació s/n. 08256 Rajadell
Telèfon: 93 836 82 54. Fax: 93 836 80 26. E-mail: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la . NIF: P0817700H
Ajuntament de Rajadell. C/ Major, 3. 08256 Rajadell
Telèfon/Fax: 93 836 80 26. E-mail: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la . NIF: P0817700H
 
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
¿Es bo el turisme per Rajadell?
 
Bàner
Bàner