ja_mageia

Visites guiades
Des de l'Ajuntament de Rajadell oferim la possibilitat als nostres visitants de redescobrir una vila amb uns encants propis de l'época medieval. A la visita podem veure els diferents indrets medievals del poble: places, racons, pinacoteca museu, església i el seu castell, que s'enlaira al bell mig de la vila.
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
Inici Turisme i Oci Festes i Tradicions Abril
Abril Imprimeix Correu electrònic

Dissabte i diumenge de Pasqua. Caramelles.

Fotografia del grup de cant de caramelles

Quan arriba Pasqua, la gent de Rajadell s’engalana per anar a cantar caramelles per les cases i masies del poble durant tot el cap de setmana.

Quan s’arriba a les cases, se saluda els residents i, tot seguit, es canten les cançons i es fa un ball, i a l’hora de marxar es feliciten les festes i es passa la panera.

Antigament, les caramelles només eren cantades per homes i eren premiats a les masies amb ous. Els trabucaires de Rajadell, anomenats Morterets, també hi participaven. Més tard s’hi afegiren les dones.

Actualment la colla de caramellaires de Rajadell és d’uns seixanta membres i hi participen persones de totes les edats.

Segon diumenge després de Pasqua. Trobada de Caramelles.

Fotografia de la Trobada de Caramelles

Trobada de Caramelles itinerant a Rajadell, Castellfollit del Boix, Aguilar de Segarra, Sant Mateu de Bages i Fonollosa.

Des dels més xics als més grans, les colles de caramelles de tots aquests pobles es reuneixen en una trobada multitudinària que vol continuar mantenint viva una de les tradicions més antigues d’aquestes contrades.

Oficina de Turisme. L'Estació s/n. 08256 Rajadell
Telèfon: 93 836 82 54. Fax: 93 836 80 26. E-mail: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la . NIF: P0817700H
Ajuntament de Rajadell. C/ Major, 3. 08256 Rajadell
Telèfon/Fax: 93 836 80 26. E-mail: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la . NIF: P0817700H
 
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
¿Es bo el turisme per Rajadell?
 
Bàner
Bàner