ja_mageia

Visites guiades
Des de l'Ajuntament de Rajadell oferim la possibilitat als nostres visitants de redescobrir una vila amb uns encants propis de l'época medieval. A la visita podem veure els diferents indrets medievals del poble: places, racons, pinacoteca museu, església i el seu castell, que s'enlaira al bell mig de la vila.
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
Inici Notícies mosquit tigre
mosquit tigre Imprimeix Correu electrònic

El mosquit tigre és originari del sud-est asiàtic i es va detectar a Catalunya per primera vegada d'estiu de 2004. Se'l reconeix per les ratlles blanques al cap, el cos i les potes. El mosquit adult fa entre 2 mm i 10 mm.

Els ous i les larves viuen en petites basses d'aigua estancada, en àrees exteriors properes a la presència humana. Per això, la mesura més eficaç per evitar-ne la profileració és eliminar els llocs amb aigua on creixen.

La presència del mosquit és molt molesta pel nombre tan elevat de picades que causen els exemplars femella. A Catalunya, fins ara, no s'ha detectat cap cas de malaltia transmesa per aquest mosquit. Tanmateix, cal tenir present la capacitat que tenen d'actuar com a vector d'algunes menes de malalties, com les produïdes pel virus Chikungunya i dengue, tot i que aquesta probabilitat és actualment baixa al nostre país.

Per més informació:

Tríptic de la campanya per controlar el mosquit tigre

Estratègia per a la prevenció i el control del mosquit tigre a Catalunya

Web del Departament de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya

 
Bàner
Bàner
¿Es bo el turisme per Rajadell?
 
Bàner
Bàner
Bàner